Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
TERMÉKEK Menü
   

Szafi Free Ropogós kérgű hajdinás h.kenyér lisztkeverék 1kg

Szafi Free Ropogós kérgű hajdinás h.kenyér lisztkeverék 1kg Nagyításhoz kattints a képre!
Ár:
1.890 Ft
Cikkszám: SZFFRRPGK1000
Gyártó: Szafi Free termékcsalád
Elérhetőség: Nem rendelhető
Szerezhető hűségpontok: 58

Gluténmentes lisztkeverék, melynek segítségével könnyedén készíthetünk ropogós héjú, élelmi rostokban gazdag kenyeret, élesztő felhasználása nélkül.

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, élesztőmentes, szójamentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, sütőpormentes, zsírszegény házi kenyér készíthető a lisztkeverékből, ami több nap után is puha marad.

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:db
Leírás és adatok

Szafi Free Ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék 1000g - SÓ NÉLKÜL!

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, élesztőmentes, szójamentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, sütőpormentes, zsírszegény házi kenyér készíthető a lisztkeverékből, ami több nap után is puha marad.
A termékeinkhez nem használunk állati eredetű termékeket, ezért szennyeződéstől mentesen garantáltan vegán a Szafi Free termékcsalád.

Összetevők:  Gluténmentes lisztek (hajdinaliszt, kölesliszt), tápióka keményítő, rostok (útifűmaghéjliszt, bambuszrostliszt), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)


Átlagos tápérték

 
100g lisztkeverékben
energia: 1368 kJ / 324 kcal
zsír: 1,2 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,6 g
szénhidrát: 60,6 g
- amelyből cukrok (1): 1,8 g
rost: 17,2 g
fehérje: 9,1 g
só: 0 g

(1): Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Az adatok tájékoztató jellegűek!

Ropogós héjú illatos házi cipó recept

Hozzávalók (kb. 500 g-os kenyérhez):
270 g Szafi Free házi kenyér lisztkeverék
3 g himalaya só (ízlés és só szerint változhat)
40 g frissen facsart 100%-os citromlé
300 g langyos víz
ízlés szerint fűszerek: szárított fokhagymapor, vöröshagymapor, kenyérfűszer, magok, stb.

Elkészítés:
A vízben keverjük el a citromlevet, a sót, és a fűszereket (opcionális) majd adjuk hozzá a 270 gramm lisztkeveréket és gyúrjuk, majd dagasszuk a tésztát (kb. 2 percig). 5 percig pihentessük a tésztát, majd gyúrjuk át lisztezett (kb. 5 g liszt) felületen (úgy, hogy kissé lisztes maradjon a külső felülete). 1 gramm kókuszolajjal kenjük le a kenyér tetejét. Majd pihentessük 20 percig a kenyeret. Ezalatt melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Előmelegített forró sütőben 180 fokon 50 percig süssük, majd 200 fokon 20 percig.
Rácson hagyjuk kihűlni, és csak ezután szeleteljük.

FONTOS MEGJEGYZÉSEK:
Ha valakinek gyengébb a sütője, és úgy érzi, hogy nem teljesen sült át a kenyér, az a következő képen járjon el:
1. Semmi esetre se süsse kenyér formában, ennél a kenyérnél nem szabad erős sütőben sem!
2. Semmiféleképpen ne süsse műanyag szilikonos lapon, hanem papírra tegye rá.
3. Ha a fenti 2 pont után is nedvesnek érzitek, akkor dagasztás után miután kezet mostatok, és neki állnátok a kenyér formázásnak, adjatok még hozzá 15 gramm lisztet úgy is gyúrjátok át a kenyér tésztát, majd formázzátok, és így süssétek meg, így már biztos nem lesz nedves a belseje. Továbbá ajánlom, hogy ne kenyeret, hanem zsemlét, kiflit, esetleg kisebb cipókat formázzatok belőle!

NÉHÁNY FONTOS INFORMÁCIÓ A KENYÉRRŐL:
Amit nem tartalmaz: glutént, tejet, tojást, olajat, élesztőt, cukrot, kukoricát, burgonyát, rizst, szóját, maglisztet, és VEGÁN alapanyagokból készült!!!!
Olvastam már cifrábbnál cifrább találgatást miért kell bele a citromlé! :) Az egyetlen helyes válasz, azért kell bele a citromlé, mert ettől lesz finom! Ez veszi el a hajdina jellegzetes ízét és a színét, van aki már próbálta bio almaecettel és úgy is jó lett. DE SEMMIKÉPP SE HAGYJÁTOK KI BELŐLE! Én már a fotón felismerem, ha valaki kevesebbet tett bele. Pont ennyit tegyetek!
Julika kolléganőnk bio almaecettel úgy készítette, hogy 50 g -ot adot hozzá az almaecetből, és ennyivel kevesebb vizet!
Az eltarthatóságáról pedig annyit, hogy nyáron kb. 4 napig áll el szobahőmérsékleten, aki tovább szeretné tárolni az hűtőbe tartsa, vagyfagyassza le (megsütve, felszeletelve).
Akinek gyengébb sütője van, és végképp úgy érzi nem sül át benne a fél kg-os mindenmentes kenyér, az formázzon belőle kiflit, vagy zsemlét, gyökérkenyeret a visszajelzések szerint ez még a leggyengébb gázsütőben is tökéletesen megsül.

Kenyérsütőgépben sajnos nem készíthető el!

Ízlés szerint tovább fűszerezhető, pl. szárított vöröshagymával, fokhagymával, magokkal, kenyér fűszerkeverékkel!

Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg véleményed


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Miért vásárolj tőlünk?
Hűségprogram  Hűségprogram
 regisztrált vásárlóknak
Prémium minőségű cukrász kellékek  Prémium minőségű
 cukrász kellékek
Kedvezmények minden hónapban  Kedvezmények
 minden hónapban
Ingyenes szállítás!  Ingyenes szállítás
 15.000,- Ft felett
Akciós termékek
Raktárkészlet
Bankkártyás fizetés